woensdag 29 maart 2017

Pen en papier
En toch werkt het! Voor even je muis en toetsenbord aan de kant schuiven. Gewoon weer eens met pen en papier gaan zitten en je gedachten met de hand opschrijven. Voor even het als Fred Flintstone hameren op je toetsenbord staken en de steriele tekstproductie laten voor wat het is.  Pak een blocnote en een goeie pen. Vul dat aan met koffie of wijn, afhankelijk van het moment van de dag.  
Handschrift

Ga er voor zitten en zie hoe je lege blocnotevel zich langzaam vult met woorden, zinnen, pijlen, opsommingstekens, doorhalingen en uitroeptekens. Breng je ingeving, verwachting of ordening stap voor stap op papier. Het lijkt of elke verandering doordachter is omdat je handschrift langzamer gaat dan je toetsenbord. Alsof er geen interface nodig is.  

 

Karakter

Als je met de pen schrijft, gebruik je je eigen unieke handschrift en dus je handen. Je handschrift is immers net zo kenmerkend voor iemand als haarkleur,  favoriete gerecht, muzikale voorkeur of gevoel voor humor. Misschien helpt dat wel bij het vastleggen van eigen unieke idee├źn en gedachten.  Zou het kunnen dat over een aantal jaar mensen niet meer leren schrijven met een pen en dus geen eigen handschrift meer ontwikkelen, maar alleen nog maar een toetsenbord leren gebruiken?  Je moet er toch niet aan denken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten